Vučić na sastanku sa ambasadorom Francuske

Jednostrani potezi Prištine ugrožavaju mir i stabilnost u regionu

10:16, 28.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na sastanku sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem, da su neprihvatljivi jednostrani potezi Prištine kojima se rizikuje eskalacija sukoba i ugrožavaju mir i stabilnost u regionu.

Vučić je naveo da Srbija nije prekršila nijedan sporazum ili dogovor, suprotno Prištini koja nije ispunila nijednu obavezu iz Briselskog sporazuma, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije. 

On je rekao da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom čim samoproglašeno Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse. 

Vučić je napomenuo da u svakom dijalogu moraju da postoje pravila i da se poštuje druga strana. 

Kada je riječ o predstojećoj posjeti predsjednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji, Vučić je naveo da je posjeta francuskog predsjednika poslije 17 godina veliki napredak u odnosima dvije zemlje. 

Vučić je naglasio da će tada biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, investicionim projektima, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta, te posebno istakao želju za jačanjem odnosa Srbije i Francuske. 

Ambasador Mondoloni pozdravio je miran pristup srpske strane u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom i poručio da Francuska podržava nastavak dijaloga.