Vučić na sastanku sa ambasadorom Francuske

Jednostrani potezi Prištine ugrožavaju mir i stabilnost u regionu

  • 28.11.2018. 10:16

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na sastanku sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem, da su neprihvatljivi jednostrani potezi Prištine kojima se rizikuje eskalacija sukoba i ugrožavaju mir i stabilnost u regionu.

Vučić je naveo da Srbija nije prekršila nijedan sporazum ili dogovor, suprotno Prištini koja nije ispunila nijednu obavezu iz Briselskog sporazuma, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije. 

On je rekao da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom čim samoproglašeno Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse. 

Vučić je napomenuo da u svakom dijalogu moraju da postoje pravila i da se poštuje druga strana. 

Kada je riječ o predstojećoj posjeti predsjednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji, Vučić je naveo da je posjeta francuskog predsjednika poslije 17 godina veliki napredak u odnosima dvije zemlje. 

Vučić je naglasio da će tada biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, investicionim projektima, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta, te posebno istakao želju za jačanjem odnosa Srbije i Francuske. 

Ambasador Mondoloni pozdravio je miran pristup srpske strane u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom i poručio da Francuska podržava nastavak dijaloga.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.