Kosovo i Metohija

Jedinice ROSU upale na sjever Kosmeta

  • 16.10.2019. 07:22

Jutros oko 5.50 više od 100 pripadnika jedinica ROSU sa 25 oklopnih vozila i džipova upalo je na sjever Kosova i Metohije, saznaje Tanjug.

Razlog upada zasad nije poznat.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić i najviši funkcioneri bezbjednosnih službi razmatraju hitne mjere.

O planovima Albanaca i njihovom upadu na Sjever već su diplomatskim kanalima obaviješteni i Brisel i Vašington i Moskva i Peking.

Upad ROSU dogodio se samo dan poslije debakla Prištine u Interpolu.

Pogledajte kako je ROSU upao na sjever Kosova

Podsjetimo, krajem maja ove godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici oko 6 sati ujutru začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri srpske opštine na sjeveru Kosova i Metohije.

Akciju su sproveli na teritoriji sve četiri srpske opštine na sjeveru Kosova i Metohije i trajala je više od šest sati. Nakon toga, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio i punu borbenu gotovost Vojske.

Tom prilikom uhapšeno je 28 osoba od kojih 23 Srba, policajaca i civila osumnjičenih za navodno učešće u organizovanim kriminalnim grupama, zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i krijumčarenje robe.

Akcija Kosovske policije je nastavljena i 29. i 30. maja, kada su uhapšena dva policijska službenika D. P. i V. T. i pripadnica Kosovske policije B. T. iz Zubinog Potoka. Osnovni sud u Prištini u avgustu je produžio mjeru pritvora uhapšenima.

Tokom policijske akcije povrijeđeno je više građana i policajaca, uglavnom na teritoriji Zubinog Potoka, a pričinjena je i veća materijalna šteta na privatnim objektima i automobilima. Teško je povrijeđen i uhapšen i ruski propadnik Unmika Mihail Krasnoščenko.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.