Patrijarh Irinej

Jedini pogled i jedini put mora da bude - dobro srpskog naroda

  • 26.04.2019. 11:43

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej izjavio je da se moli Bogu za Srbiju bez podjela, da postoji jedna politika, kao i da jedini pogled i jedini put mora da bude - dobro srpskog naroda.

"Bez jedinstva našega, nama nema opstanka na ovoj vetrometini. Jedina nada, jedino spasenje jeste – jedinstvo među nama...“, rekao je patrijarh u uskršnjem intervjuu za TV Hram koji će biti emitovan u petak uveče, a u kome je naglasio i da ne pripada nijednoj politici.

"Ne pripadam nijednoj politici. Želio bih i molim se Bogu da nema nikakvih podjela među nama, nego da nam bude jedina politika, jedini pogled i jedini put – dobro našeg naroda", rekao je patijarh Irinej.

On je podsjetio da je nedavno na KiM proveo pet dana i da se uvjerio da nije istina da tamo nema Srba. "Nema nas koliko nas je nekada bilo, ali je jedan veliki dio ostao i vjerujem da ima onih koji bi se rado vratili kada bi imali gdje da se vrate", ocijenio je patrijarh.

Nama Kosovo i Metohija nije jaram, poručio je patrijarh. "Jeste jaram blagodati, Božiji jaram, ali ne jaram koji nas pritiska i goni da se odreknemo naše svijete Zemlje", istakao je Irinej.

Povodom Uskrsa, on je svim građanima poručuio najbolje od Gospoda, slogu i ljubav i u porodici i van porodice. "Da nam Hristovo Vaskrsenje osvijetli put Božanskom svjetlošcu kojom treba da idemo", rekao je patrijarh Irinej.
 

Тагови: