Marko Đurić

Jedini cilj Prištine je nanese što veću štetu Srbima

15:17, 31.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je Priština principijelno protiv bilo kakvog dijaloga i kompromisa sa Beogradom.

Đurić je istakao da na to ukazuje i izjava zamjenika premijera samoproglašenog Kosova Envera Hodžaja koji je rekao da je politika taksi urodila plodom jer je nanijela štetu srpskoj ekonomiji. 

"Time je Hodžaj potvrdio da su prazne sve priče o tome kako Priština želi dijalog i normalizaciju, jer su svime što su uradili pokazali da samo i isključivo žele da nanesu što veću štetu Srbiji i Srbima na Kosovu i Metohiji", naveo je Đurić u saopštenju za javnost. 

On je zaključio da sve druge fraze koje izgovaraju Albanci na Kosovu i Metohiji nisu ništa drugo nego predstava za međunarodnu javnost. 

Zamjenik premijera samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj izjavio je ranije danas da je odluka Prištine iz novembra prošle godine da se uvede taksa na proizvode iz Srbije i BiH postigla željeni efekat, da je šteta koja je nanesena Srbiji 150 miliona evra, te da bi takse trebalo obustaviti na period od 120 dana. 

On je poručio da su takse bile "potpuni odgovor Srbiji da je Kosovo nezavisna država".