Marko Đurić

Jedini cilj Prištine je nanese što veću štetu Srbima

  • 31.03.2019. 15:17

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je Priština principijelno protiv bilo kakvog dijaloga i kompromisa sa Beogradom.

Đurić je istakao da na to ukazuje i izjava zamjenika premijera samoproglašenog Kosova Envera Hodžaja koji je rekao da je politika taksi urodila plodom jer je nanijela štetu srpskoj ekonomiji. 

"Time je Hodžaj potvrdio da su prazne sve priče o tome kako Priština želi dijalog i normalizaciju, jer su svime što su uradili pokazali da samo i isključivo žele da nanesu što veću štetu Srbiji i Srbima na Kosovu i Metohiji", naveo je Đurić u saopštenju za javnost. 

On je zaključio da sve druge fraze koje izgovaraju Albanci na Kosovu i Metohiji nisu ništa drugo nego predstava za međunarodnu javnost. 

Zamjenik premijera samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj izjavio je ranije danas da je odluka Prištine iz novembra prošle godine da se uvede taksa na proizvode iz Srbije i BiH postigla željeni efekat, da je šteta koja je nanesena Srbiji 150 miliona evra, te da bi takse trebalo obustaviti na period od 120 dana. 

On je poručio da su takse bile "potpuni odgovor Srbiji da je Kosovo nezavisna država". 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.