Srbija

Izvršitelji nemilosrdni: Bolesnom Nenadu uzimaju posljednje dvije ovce

08:43, 15.02.2020.
Izvor: Kurir
Nezaposlenom plućnom bolesniku Nenadu Butuliji (61) iz Ruskog Sela kod Kikinde izvršitelji će zaplijeniti i prodati posljednje dvije ovce zbog duga!

Ovaj čovjek ostaće za nekoliko dana bez dvije ovce zbog prošlogodišnjeg duga za plin „Srbijagasu“ od 60.000 dinara. Javna prodaja zakazana je za 25. februar, kad će kupcima ovce biti ponuđene po početnoj cijeni od 21.000 dinara. Na doboš je, odlukom javnog izvršitelja, trebalo da ode i svinja od oko 100 kg, procjenjena na 30.000 dinara.

- Krmaču sam, u međuvremenu prodao, da bih platio dug za struju i vodu. Da mogu, platio bih i plin, koji mi je isključen prošle godine - kaže Butulija, koji čeka da mu svakog trena izvršitelji banu u dvorište:

- Ni ove ovce nemaju neku vrijednost, ali neka ih nose. Protiviti se neću. Svjestan sam da dugujem. Sljedeći put neka i mene odnesu jer drugo ništa vredno nemam. Dok sam bio zaposlen, redovno sam plaćao komunalije, a meni šta ostane. Promijenila su se vremena i nemam odakle da plaćam.

Butulija kaže i da mu pomažu rodbina i komšije.

- Da njih nije, stvarno ne znam šta bih. Struje u kući još imam, ali je pitanje dokle - jadao se Butulija, građevinski tehničar koji je 22 godine radio u „Severnom Banatu“, koji kaže da je s propašću firme počela i njegova muka:

- Poslije toga sam radio privatno sedam godina, sad preživljavam od socijale. Na svojoj koži sam se uvjerio šta znači imati pa nemati. Nekad sam, kako kažu, bio i dobar fudbaler. Ostala su samo sjećanja na pristojan život. Plućni sam bolesnik, ali bi sigurno sve bilo drugačije da imam posao. U tom slučaju pružila bi mi se prilika da vratim dugove i živim kao čovjek.

Do zaključenja ovog broja odgovore od Komore javnih izvršitelja nismo dobili.