Ove vijesti potrvdio je i KCV

Izliječen nulti pacijent zaražen koronom u Srbiji

  • 28.03.2020. 15:09

Nulti pacijent obolio od korona virusa u Srbiji pušten je na kućno liječenje, nakon što su ljekari utvrdili da on više nije pozitivan na COVID-19, saznaje Telegraf.

Riječ je o I. Đ. (43), preduzetniku iz Bačke Topole, koji je, srećom, ozdravio.

On je poslije neophodnog liječenja u Kliničkom centriu Vojvodine danas pušten kući u dobrom opštem stanju. Inače, iz bolnice niko ne može biti pušten dok mu dva testa ne pokažu da je negativan na koronu u roku od 48 sati.

Ove vijesti potrvdio je i KCV.

– Nulti pacijent u Republici Srbiji, kod koga je dana 6. marta, potvrđeno da je obolio od korona virusa COVID-19, poslije neophodnog perioda liječenja u našoj ustanovi, u toku današnjeg dana je u dobrom opštem stanju, otpušten na dalje kućno liječenje i oporavak. Ovo je treći pacijent koji se liječio u КCV od korona virusa, a koji je otpušten na kućno liječenje.

– Na Кlinici za infektivne bolesti Кliničkog centra Vojvodine trenutno se liječi 25 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboljeli od korona virusa COVID-19. Četiri pacijenta, se nalaze na mehaničkoj ventilaciji, jer to zahtijeva njihovo trenutno zdravstveno stanje. Opšte zdravstveno stanje ostalih pacijenata je zadovoljavajuće – saopštili su iz KCV.

I.Đ. ima porodičnu kompaniju za proizvodnju drveta i namještaja, koja posluje već 25 godina, a povremeno radi i u Mađarskoj gde se, najvjerovatnije, i zarazio.