Kosmet

Izgradnja mini-hidroelektrane u Štrpcu obustavljenja do daljnjeg

  • 06.05.2019. 16:43

Radovi na izgradnji mini-hidroelektrane na mjestu Obe rijeke zaustavljeni su dok se ne provjeri sva dokumantacija i papiri koje "Matkos grupa" posjeduje.

To je odlučeno na sastanku održanom u Štrpcu na kojem su učestvovali predstavnici te opštine, građana,"Matkos grupe", Kosovske policije za region Uroševca, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i regulatorne kancelarije za energiju.

Iz Opštine Štrpce nakon održanog sastanka je poručeno da se ulažu svi napori kako bi se ovaj situacija trajno riješila i kako bi se izbjegli svi dalji problemi a vodosnabdijevanje mjesta koja se vodom napajaju iz Kaluđerke i Bolovanke teklo nesmetano.

"Naš primarni cilj je da ovaj problem riješimo trajno. Opštinskom rukovodstvu i gradonačelniku Bratislavu Nikoliću su uvijek na prvom mjestu bili interesi građana ove opštine, što se pokazalo bezbroj puta. U dogovoru i zajedničkim snagama sa stanovnicima naše opštine rešavaćemo sve ono sto stoji na putu boljeg života i budućnosti naših stanovnika", saopšteno je iz Opšine.

Ističu da je najbitnije da su predstavnici onih koji su uključeni u proteste sa današnjeg sastanka izašli zadovoljni.

"Danas smo uradili veliku stvar ali se nećemo zaustaviti na ovome jer ćemo u narednom periodu intezivirati sastake sa svim revlevantnim institucijama kako bi pronašli trajno rješenje".

Iz Opštine su jos jednom osudili prekomernu upotrebu sile jedinice Rosu u petak i naveli da će takođe tražiti da odgovorni u ovom slučaju budu adekvatno kažnjeni.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок