Sumnja se u umješanost

Izdat nalog za privođenje Radoičića zbog ubistva Olivera Ivanovića

08:24, 25.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za privođenje potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, potvrđeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi /KPS/.

Sud je prihvatio zahtjev tužioca da se izda nalog za privođenje i Radoičić će u skladu sa tim nalogom, kako navode iz KPS-a, biti uhapšen ukoliko se nađe na teritoriji Kosova. 

Iz policije dodaju da se Radoičić ne nalazi na teritoriji Kosova, zbog čega se očekuje da specijalni tužilac Kosova Sulje Hodža, u skladu sa ovlaštenjima, zatraži od Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ /samoproglašenog/ Kosova da raspiše potjernicu za Radoičićem. 

Potjernicu za osumnjičenim licem raspisuje MUP /samoproglašenog/ Kosova preko UNMIK administracije, a, prema operativnim saznanjima, Radoičić se nalazi na teritoriji centralne Srbije. 

U akciji specijalne jedinice kosovske policije "Rosu" 23. novembra prošle godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici uhapšena su trojica Srba koji se, pod sumnjom da su umiješani u ubistvo Olivera Ivanovića, nalaze u pritvoru zatvorskog centra kod Podujeva do 23. februara. 

U toj akciji policija nije zatekla Radoičića u stanu u kojem živi u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. 

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura prošle godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici ispred kancelarije njegove stranke.