Bezbjednost najvažnija

Iz saobraćaja povučeni turski autobusi

  • 22.05.2019. 16:53

Svih 25 novih turskih autobusa, koje je privatni prevoznik "Ariva" kupio prošle godine, povučeno je sa beogradskih ulica poslije nesreće koja se dogodila prije nekoliko dana na liniji 20, kada je autobus udario u prodavnicu u Ustaničkoj ulici. 

Kako je rečeno u "Arivi" vozila će biti u garažama, sve dok se u potpunosti ne ukloni svaka sumnja da se kod njih javlja iberturaža, odnosno nekontrolisano ubrzanje.
 
"Ariva" je poslije nesreće i naredbe grada da sva vozila do 31. maja prođu vanredni tehnički pregled, radi predostrožnosti, autobuse povukla iz saobraćaja. Iako je novih 25 turskih autobusa marke "Temsa Avenue" još pod garancijom, ispitivanja koja se trenutno rade pokazaće hoće li biti vraćeni na ulice Beograda.

"Arivi" je bezbednost putnika najbitnija i nismo željeli da rizikujemo. Preventivno smo povukli sve autobuse, dok se ne urade potrebni testovi i proizvođač ne ustanovi uzrok koji je doveo do saobraćajne nezgode, ali i dok se ne dobije potvrda da su vozila i ugrađene komponente na vozilu u potpunosti bezbjedni," saopšteno je iz ove  kompanije.