Iz kuće u Ritopeku do strelišta Nevolja je išao riječnim putem da bi izbjegao policiju

  • 22.03.2021. 22:11

Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, Dunav je predstavljao sponu između baza u Ritopeku i Banatskom Brestovcu, do kojih je lako i neprimjetno mogao doći čamcem.

Kuću u Ritopeku u kojoj je, kako se sumnja, Velja Nevolja sa svojom grupom ubio najmanje tri osobe i strelište na kojem je vježbao pucanje u Banatskom Brestovcu razdvaja samo Dunav. Kako se sumnja, on je upravo riječni put koristio kako bi neprimjetno, izbjegavajući policiju, obilazio svoje baze.

Vikendica strave od rijeke je udaljena oko četiri kilometara, za šta je Belivuku bilo potrebno nekoliko minuta kolima jer ulica u kojoj se kuća nalazi izbija direktno na Dunav. Odatle čamcem, ovaj vođa kriminalne grupe mogao je brzo da pređe do lijeve obale, gdje je, kako se sumnja imao strelište, ali i gdje su živjeli brojni pripadnici njegovog klana.

Tako je izbjegavao zaustavljanje policije, saobraćajne gužve, ali i štedio vrijeme sebi jer bi mu da je išao normalnim putem trebalo najmanje sat i po vremena. Ovako, za 15 minuta bio bi u jednoj od svojih baza.

Lijeva obala bila je jedna od važnijih lokacija Velje Nevolje, kojeg su mještani kako Banatskog Brestovca, tako i svih okolnih mjesta Ivanova, Starčeva, ali i Pančeva, viđali često. Tamo je, kako se sumnja, oformio svoju kriminalnu vojsku, a mnogi mladići iz ovih mjesta postali su članovi navijačke grupe “Principi”. O tome svjedoče i obilježja ove grupe na saobraćajnim znacima, ali i na ulazima u ova mjesta.

Pančevci ga nisu prijavljivali od straha

Velja Nevolja se veći dio svog vremena nalazio u Pančevu. Uplašeni mještani pričaju da je stavljao ruku na sve što mu se dopalo. Postao je i jedan od čelnika lokalnog fudbalskog kluba Dinamo.

– Niko ne smije da mu se suprotstavi jer znamo o kome se radi – priča jedan mještanin.

Policiji ga, kako kažu, iz straha niko nije prijavljivao.

– Kada ga vidimo da sjedi u nekom lokalu, tamo ne ulazimo – komentarišu mještani Pančeva.

Dodaju da su Velju i najbliže saradnike mjesecima viđali po gradu i da su svi zazirali od susreta s njima.

Sredinom 2019. godine došao u Ritopek

Upravo u tom periodu, kako se sumnja, sredinom 2019. godine, Belivuka su počeli da viđaju i mještani Ritopeka, kada je počeo da obilazi vikendicu strave u kojoj je do tada živio Vlada Draganić, kako se sumnja, njegov blizak saradnik.

– Vlada Draganić je živio u toj kući sa porodicom. Koliko znamo, on tu kuću nije prodao, samo je otišao iz nje. Na početku imao je kameru na ulazu u kuću, a onda je 2018. godine počeo da stavlja kamere svuda. Na svakom ćošku kuće imao je po kameru. Bilo nam je neprijatno jer su kamere gledale i van njegovog dvorišta, ali nikome nije bilo jasno zašto je to uradio – kazao je za “Blic” jedan od mještana.

U ovoj kući, kako se sumnja, događali su se najstrašniji zločini Belivukove grupe – ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Kako je do sada utvrđeno, grupa Velje Nevolje namamila je Ljepoju na sastanak u kuću u Ritopeku, a kamere koje stoje na kući i na banderi posljednji put su snimile kako Ljepoja kolima ulazi u dvorište i nikada nije snimljen kako odatle izlazi.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок