Iz Grčke stigle mandarine – s migrantima

  • 17.02.2021. 16:29

Na graničnom prelazu Preševo u Srbiji u tovaru mandarina i pomorandži pronađeno je 12 migranata, koji su rekli da su iz Sirije.

Ilegalne migrante su pronašli carinici, u saradnji sa policijom, kada je jutros na ulazu u Srbiju, na red za redovnu kontrolu stigao kamion kraljevačkih registracija, natovaren svježim mandarinama i pomorandžama iz Grčke, saopštila je Uprava carina Srbije.

Na pitanje da li, osim robe koju prevozi ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, 33-godišnji vozač je odgovorio odrično, rekavši da je tokom vožnje čuo buku u unutrašnjosti kamionske prikolice.

To je bila dovoljna indicija da se izvrši pregled multigasnim detektorom "drager", koji je registrovao povećanu koncentraciju ugljendioksida u prikolici.

Nakon skidanja sjevernomakedonske carinske plombe, na kojoj nisu uočena nikakva oštećenja, u tovarnom dijelu otkriveno je 12 mlađih osoba bez ličnih dokumenata kod sebe, koji su rekli da su državljani Sirije.

Migrante je po otkrivanju preuzela policija u dalju nadležnost.

Od početka godine na graničnim prelazima u Srbiji u različitim tovarima robe otkriveno je ukupno 139 ilegalnih migranata.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.