Istorijski trenutak SNS, pobijedili svuda, od Čikaga do Sočija

  • 22.06.2020. 08:22

Lider liste "Aleksandar Vučić - za našu djecu" Aleksandar Vučić rekao je sinoć u izbornom štabu da je na to što je lista Srpske napredne stranke na izborima na koje je izašlo nešto manje od 3,3 miliona građana, dobila više od dva miliona glasova, istorijski trenutak za SNS.

"Pobedili smo svuda gde smo ranije gubili. Pobedili smo u svakom mestu u inostranstvu.Tamo gde nikada nismo pobedili i to strahovito i ubedljivo", istakao je Vučić.

On je naveo da je u Republici Srpskoj izašlo 87 odsto prijavljenih birača, a njegova lista dobila je 90 odsto glasova.

"Pobedili smo svuda od Čikaga, Berna, Beča, Moskve, Sočija. U Moskvi smo nešto "kiksnuli" i dobili smo 57 odsto, ali u Sočiju bilo je 95 odsto", rekao je Vučić.

Kazao je da se čeka da OEBS prebroji glasove na KiM, gdje je zabilježen rekordna izlaznost, na čemu se zahvalio srpskom narodu u pokrajini.

"Nama su pre samo dva dana govorili, lagali naš narod kako Srbi na KiM neće moći da učetsvuju na izborima, a izašli su u najvećem broju. Prvi put u Kosovskoj Mitrovici imali smo više od 10.000 glasača, jer znaju koliko je važno da budemo ujedinjeni, jaki, snažni u narednom periodu da bi sačuvali našu zemlju", naglasio je on.

Vučić je kazao da će prihvatiti sve rezultate koje OEBS bude iznio nakon prebrojavanja glasova, ali je dodao da nije moguće da bude manje od 85 odsto za njegovu listu.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.