Vodi lavovsku borbu za život

Ispovijest Miroslava zaraženog koronom: "Trinaestog dana sam počeo da iskašljavam krv"

16:03, 16.07.2020.
Izvor: novosti.rs
Miroslav Mlinar, koji je spašavao radnike RTS-a tokom NATO bombardovanja i učestvovao u evakuaciji tokom poplava u Obrenovcu 2014. godine, ovih dana bori se sa virusom korona u Kliničkom centru "Bežanijska kosa".

U potresnom snimku vidi se kako Mlinar leži u bolničkom krevetu, plače dok govori, i moli ljude da shvate koliko je sve ovo oko korone ozbiljno i da se čuvaju. Njemu je danas četvrti dan u šok sobi.

- Ova prokleta bolest je zaista nemilosrdna, čuvajte se molim vas, preklinjem vas, čuvajte se - poručuje Mlinar u potresnom snimku koji je sam zabilježio mobilnim telefonom.

Kako je ispričao, poslije 12 dana, kada se ponadao da je bolesti došao kraj, stanje mu se pogoršalo.

"Taj prokleti 13. dan"

- Došao je taj prokleti 13. dan, stanje se pogoršalo, izgubio sam svijest i hitno sam prebačen u bolnicu - priča Mlinar srećan zbog toga što prvi put poslije četiri dana može da se javi svojoj djeci, da je bolje i da vide gdje im je tata.

I danas je imao, kako kaže, manji peh jer je zbog naprezanja od kašlja počeo da iskašljava krv ali, na sreću, i to se brzo saniralo i u trenutku dok snima vidio osjeća se dosta bolje.

Na snimku se vidi i kako pokazuje da mu je pukla arterija na ruci, koja je sada, priča, sva natečena, a infuzija se sva rasula ispod kože. Kaže i da je iskašljavo krv.

Veliku zahvalnost, kaže, duguje medicinskim sestrama, bez kojih, ne zna kako bi bilo oboljelima.

Kaže da je saznao da je jedan pacijent iz susjedne sobe preminuo i priča kroz suze da mu je bio imenjak, "zvao se isto Miroslav", ali da nije imao sreće, kao on i njegov cimer.