Niš

Ispovijest majke čija je kćerka donijela koronu: Kad sam čula da je doktorica umrla htjela sam da poludim

  • 26.03.2020. 11:25

Majka Nišlijke iz Lugana za koju je utvrđeno da je bila „nulti“ pacijent, odnosno da su prvo počeli da oboljevaju Nišlije koji su bili s njom u kontaktu tvrdi da njena ćerka nije odgovorna i za smrt doktorke Biljana Natić Ljumović. 

Ona kaže da njena kćerka tokom boravka u Nišu nije posjetila privatnu kliniku koja se navodi kao novo žarište širenja virusa. - Kada smo čuli da je direktor Kliničkog centra naveo da je preminula doktorka imala kontakt sa „ženom iz Lugana“ htjela sam da presvisnem. Činjenica da je moja ćerka donijela virus početkom marta i da je nesvjesno zarazila svoje bližnje, računajući i mene, ali taj krug je zatvoren.

Svi njeni kontakti su odmah stavljeni u izolaciju pa smo tako i suprug i ja od 8. marta u kućnoj samoizolaciji. On nije bio pozitivan dok ja jesam i striktno smo poštovali sve što su nam doktori Mihajlo Spasić i Mirko Ilić sa Instituta za javno zdravlje govorili.

Zahvaljujući njima sada sam potpuno oporavljena i od sutra više ne moram da budem u izolaciji, kaže ova žena koja tvrdi da čitav Niš zna ko je njena kćerka iako joj niko nije otkrio identitet i da se sada boje za svoju bezbjednost. - Tražimo da se javno objavi da naša kćerka nije zarazila čitav Niš. Da je bila problem samo ona virus bi se lokalizovao a ne bi se širio, kaže ova žena i dodaje da se i njena kćerka koja je po povratku u Lugano saznala da je bolesna potpuno oporavila.

"Doktorka iz Niša koja je preminula usljed oboljenja od koronavirusa nije se zarazila od pacijenta niti od drugih kolega, već od eksternog slučaja iz Lugana, rekao je danas na konferenciji za novinare u Beogradu direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović. Ostali lekari i sestre koji su pozitivni na COVID 19 su na kućnom liječenju. Ima ih 11", rekao je prvi čovjek niške zdravstvene ustanove .

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић