Srbija

Ispovijest čovjeka koji je pobijedio koronu: Imao sam najčudniju temperaturu

22:30, 15.04.2020.
Broj zaraženih u Srbiji od korona virusa trenutno je 4.465, a među njima se nalazi i jedan Beograđanin koji je prošao dug put od Doma zdravlja preko bolnice u glavnom gradu do Sajma. Posebno je zanimljivo kako je taj put počeo – mlad i snažan čovjek od četrdeset godina isprva je bio ubijeđen da mu nije ništa.

Za Blic je pristao da opiše simptome u nadi da će pomoći nekom drugom.

– Istina je, pozitivan sam na koronu. Gde sam je pokupio, nemam pojma. Po svemu sudeći, jedino na autobuskoj stanici, drugo mi ne pada na pamet. Ja sam prve simptome osjetio 18. i to u vidu samo temperature, ništa drugo. Nikakav kašalj, bol u grlu, kratak dah, apsolutno ništa – opisuje čovjek šta ga je snašlo.
Srećom, on je jedan od bolesnika s lakšom kliničkom slikom, toliko lakšom da su i ljekari u početku oklijevali da ga testiraju. Jednostavno – njegovi simptomi su djelovali atipično.

– Ljekaru sam se javio 19. marta i rekli su mi da odsjedim kući, da mi vjerovatno nije korona problem. Temperatura mi je bila jako niska, ona što lomi. Bukvalno sve vrijeme sam imao temperaturu 37, 5. Ali ne pomjera se, ne pada. Na moje insistiranje poslije nedjelju dana te čudne temperature tražio sam da me testiraju, ispostavilo se da imam korona virus i da je krenula upala pluća, tada sam upućen u bolnicu – kaže čovek.

Kada se upala pluća relativno brzo smirila, prebačen je na Sajam i sada, kako kaže, “jedva čeka dva negativna testa” i mogućnost da se vrati kući i zagrli ljude koje voli.