Događaj koji je potresao Srbiju

Ispovijest bake čiju je unuku Viktoriju silovao sveštenik: Zatekli smo ga u donjem vešu, bio je pijan

  • Извор: Курир
  • 19.09.2021. 17:20

Učesnica Zadruge 5 Viktorija Mitrović sinoć je smogla snage da ispriča detalje stravičnog silovanja, koji se dogodio 2014. godine u selu Pločica, u blizini Kovina.

I danas, nakon sedam godina od stravičnog zločina region se trese poslije potresne ispovijesti učesnice Zadruge 5. Baka Regina je otkrila i da je bludni sveštenik Milovan Đokić, koji je osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu, nedavno izašao sa robije.

Regina je vidno potresena nakon sinoćnje ispovijesti unuke u rijalitiju.

- Meni nije dobro, ja sva strijepim i na ljekovima sam. To je jako bolno. Ja se i sad tresem, nije mi dobro, sinoć sam plakala. Jako je sve bolno. To je stvarno jako teško, to što je ispričala sinoć, to je tako. Dijete ništa nije slagalo. Ona je bila dijete tada, ali se svega sjeća, imala je 12 godina. Viktorija nije došla iz škole, niko je nije vidio u školi, dok nismo saznali da hoće da ide za Kragujevac. Valjda nije smjela da kaže zbog toga što je on sveštenik. Onda smo po nju u Kovin i ona sam joj da hoću torbu da vidim, da je otišla sa torbom i da želim da se vrati sa torbom. Onda je ona priznala da je torba kod oca Milovana. Otišli smo kod njega, zatekli smo ga u donjem vešu, pijan. Kad sam ušla samo sam vidjela njenu torbu. Pljunula sam ga, rekla sam mu: Sram te bilo, čuvaš torbu za djecu. Ti mene znaš, mogao si da me zoveš, da kažeš da je zaboravila torbu, vidiš da je mrak, moram da tražim dijete. I on onda kaže... Posumnjali smo, ali nismo smjeli da ga optužimo, tu je bila samo torba. Mada smo znali da je on bezobrazan, ali nismo mogli da pretpostavimo da napadne dijete, da ga siluje ipak je on sveštenik. Prijavili smo to odmah socijalnom i oni su rekli da oni tu ne mogu ništa. Ona je išla u tu crkvu, pjevala je u horu, ali šta će njena torba kod njega. Njemu supruga nije tu, preko je. Da vam kaže, selo zna kakav je on, nije birao, svejedno mu je da li ima dvadeset godina, dal sedamdeset", isprilaka je sve detalje baka Regina u Vikend Premijeri.

- On nije birao, kad je babe napadao. On je bio na sahrani, njoj je sin preminuo. On je preko babe preko neke ograde preskočio. Da nije čuo neki čovjek čuo, ne bi je spasao - ispričala je baka Regina.

Kako je rekla baka, Viktorija je krila šta se desilo, čak joj je poricala. Na kraju je sve priznala je tetku.

"Dijete se plašilo da prizna, bilo je sramota jer joj niko ne bi vjerovao jer je on sveštenik. Saznali smo, čim je priznala, odmah smo došli otišli smo u policiju i socijalno. Ono što je on uradio to ni Bog ne može da mu oprosti", ispričala je baka Regina koja je priznala da je na ljekovima otkako je Viktorija javno ispričala užase koje je doživjela.

- On je bio sveštenik tu u selu, mi idemo u prodavnicu, on je živio tu prekoputa i nama je jako teško bilo nakon toga. Njega su poslije uhapsili, bio je u pritvoru neko kratko vrijeme, krenulo je suđenje i od tada smo ga vidjeli još par puta. Najteže mi je bilo kada sam ga vidjela u mantiji, nakon svega. Poslije pritvora ga nismo vidjeli. I da ga vidim, šta da mu kažem? To je jako teško, izbjegavali smo da dođemo do njega. To sve i dalje boli - kaže Regina.

Viktorijina baba kaže i da je Đokićeva kćerka udata i da danas živi prekoputa njih u selu Pločica kod Kovina. Dodaje i da nemaju nikakav kontakt, osim kada se slučajno sretnu kod ljekara ili u prodavnici. Kaže i kako je čula da Đokić više nije u braku.

Izašao je iz zatvora, ali je u Bosni kod njegovih. On ovdje ima djecu i suprugu. To je blam, mislim i da žena nije sa njim. To je kraj što se desilo sa Viktorijom. On ima dva sina i kćerku. Oni žive u glavnoj ulici, mi smo sa strane, jedino se sretnemo u prodavnici, kod doktora, a kćerka mu je udata ovdje prekoputa nas u komšiluku, ali nemamo nikakav kontakt. I oni su svjesni svega toga što je on uradio djetetu - govori Regina.

(Izvor/Foto: Kurir)
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм