Aleksandar Vučić

Infrastrukturnim projektima što prije povezati Srbiju sa Srpskom i BiH

  • 15.07.2018. 10:23

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je sa predsjednikom Republike Srpske razgovarao o infrastrukturnim pitanjima, povezivanju Republike Srpske i Srbije i Srbije i BiH.

"Predsjednik Dodik i ja smo imali dobre i sadržajne razgovore o svim oblicima saradnje između RS i Srbije. Razgovarali smo i infrastrukturnim projektima povezivanja Srbije i Srpske i Srbije i BiH i ja sam upoznao Dodika da mi završavamo naše planove za izgradnju auto-puta, povezivanje auto-puta Beograd Zagreb, odnosno iza Sremske Mitrovice skretanje preko Kuzmina, do mosta na Rači, ali sad smo rekli da zajedničke stručne službe pogledaju gdje je najbolje da se napravi most, jer Srbija ima dovoljno novca da iz budžeta finansira taj put od 16 kilometara do samog mosta. Smatramo da će izgradnja toga koštati oko 100 miliona evra, mi to u roku od dvije godine pokrivamo iz vlastitog budžeta. Srbija hoće što prije da poveže svoju teritoriju sa Srpskom i sa BiH", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa Dodimo u Beogradu.

Vučić je istakao da važnost ulaganja u izgradnju infrastrukture, kako bi se na taj način poboljšao kvalitet i uslovi života građana.

"Naše je da ubrzamo i da pokušamo da napravimo sve što možemo da ljudi dobiju te puteve, jer kada dođu putevi dolaze i novi investitori, dolazi bolji i drugačiji život", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da je obavijestio Dodika da se radi projektna dokumentacija za put Požega-Kotroman i da treba da se utvrdi tačna trasa puta.

Prema njegovim riječima, bilo je riječi i o zajedničkim predmetima koje će izučavati djeca u školama Srpskoj i Srbiji. 

"Veoma sam zadovoljan što imamo ovakvu vrstu veoma dobre komunikacije, razmjene stavova i mišljenja", istakao je Vučić, te dodao da je Dodika informisao o svemu što se dešava sada u vezi sa Kosovom i Metohijom.