Beograd

Incident na promociji Šešeljeve knjige: Radikali napali aktiviste nevladinih organizacija

  • 05.02.2020. 20:30

Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke napali su večeras fizički aktiviste nevladinih organizacija pre početka promocije knjiga lidera radikala Vojislava Šešelja u zgradi Opštine Stari grad Beogradu. Aktivisti Fonda za humanitarno pravo (FHP), Foruma ZFD i Inicijative mladih za ljudska prava došli su na promociju Šešeljevih knjiga sa namjerom da joj prisustvuju i da prisutnima podjele Dosije FHP-a “Zločini nad Hrvatima u Vojvodini”.

Aktivisti i simpatizeri radikala su napali šestoro aktivista nevladinih organizacija, četiri žene i dva muškarca, grubo ih gurali, bacali na pod i izbacili napolje iz opštinskih prostorija uz vrijeđanja, psovke i pogrde.

"Ušli smo u u hol, počeli su da nas bacaju, guraju, psuju… Oborili su Natašu Kandić, i mene su oborili, izbacili su nas napolje. Nikakvo opštinsko obezbjeđenje nismo vidjeli, nikakvu policiju. U jednom trenutku je došao Šešelj i rekao da nas izbace", ispričala je agenciji Beta Nataša Govedarica, direktorka beogradske kancelarije njemačke organizacije Forum ZFD.