Dragan Marković Palma

Imao sam koronu 40 minuta, umalo da zarazim Dačića

  • 25.10.2020. 08:37

"Ivica i ja smo imali vlast. A znate da naš narod kaže: Dajte čovjeku vlast, pa ćete vidjeti kakav je. Mi smo pokazali kakvi smo. Ne treba mi ministarsko mjesto, ja radim za Srbiju kako god okreneš."

Lider Jedinstvene Srbije i poslanik Dragan Marković Palma nikoga nije ostavio ravnodušnim kada je usred Narodne skupštine rekao da je imao koronu, ali da ju je preležao za samo 40 minuta. U intervjuu za Kurir priča kako je saznao da se zarazio i kakva je bila bolest, ali otkriva i kako će da se ponaša kada mu je novi šef u parlamentu Ivica Dačić, dugogodišnji prijatelj i koalicioni partner iz SPS. Tvrdi da još ne zna ko će iz njihove koalicije biti ministar, a da on za državu Srbiju radi „kako okreneš“, i sa funkcijom i bez nje, te za sebe ne mjerka ministarsku fotelju.

Vaš koalicioni partner Ivica Dačić postao je šef parlamenta, kako se vama čini taj izbor?

- On je počastvovan jer je to druga funkcija po značaju u Srbiji. Imajući u vidu da je Srbija u veoma teškom trenutku, nije dovoljno praviti kontakte samo sa stranim ministrima i ambasadorima, treba praviti kontakte i sa parlamentima drugih važnih zemalja. Jer se u parlamentu donose odluke. To je prava funkcija za Dačića. On je jedan od najpoznatijih svjetskih lidera, i dok je bio šef diplomatije, u saradnji s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, čak 18 država je povuklo priznanje nezavisnosti Kosovu. I to je uspjeh.

Dačić će vam odsad biti i šef u Skupštini.

- Ja ću, da bih se javio za riječ, da dignem dva prsta i da kažem „Dozvolite, predsjedavajući“ prije nego što počnem. Ma on je mnogo dobar čovjek i mi se nikada nismo posvađali, a od 2008, znači čak 12 godina, partije su nam u koaliciji. I znate šta, mi smo imali vlast! A znate da naš narod kaže: Dajte čovjeku vlast, pa ćete videti kakav je. Mi smo pokazali kakvi smo - da nas interesuje Srbija, državni rezultati i da pomognemo građanima. Meni su ranije nudili da budem ministar, ali ja nisam prihvatio jer hoću da radim dobro za Srbiju bez ministarske funkcije. Ne treba mi fotelja da bih nešto dobro radio.

Kažete „nudili su ranije“... Da li vam se sada nudi mjesto ministra i da li može da se govori o resorima koje će koalicija SPS-JS voditi?

- Vjerujte da ne znam. U ovom trenutku ne znam koliko resora će naša koalicija imati, niti ko će biti ministar.

Vi sebe isključujete?

- Ja radim za Srbiju kako god okreneš.

Na prvoj sjednici ste toliko nahvalili Dačića da se čak hvatao za glavu i rekao: „Palma, bolje nemoj više da me hvališ...“

- Ta moja izjava je najcitiranija od svih političara. Čak 52 medija su objavila tu moju izjavu. Šta je poenta - ja nisam ništa lagao. Sve je tako bilo. On je čovjek koji nije materijalista, kog pare ne interesuju. On je stvarno imao dva para pantalona i jedne pantalone su bile sa džepovima na levom i desnom koljenu, i to onako za šrafcigere i motocangle. Ja sam ga više puta zafrkavao: „Je li, Ivice, jesi li ti električar pa te pantalone nosiš?“ Ali ne krasi čovjeka odijelo, nego ga krase djela i šta ima u glavi. Ja ne dijelim muškarce na lijepe i ružne, dijelim ih na one sposobne, manje sposobne i one koji ne znaju gdje je levo.

Kakav je Dačić?

- Pa naravno, sposoban. A otkad je postao ministar, morao je da putuje, obilazi države i ne može u jednom teget odijelu da ide i da se u jednom slika non-stop.

Da li je sada dobar?

- To je bonton. Mora da se poštuje bonton i da se bude u formalnoj garderobi kad su zvanični sastanci.

Pominjali ste da ste imali koronu 40 minuta. Kako je to moguće? Da li ste se testirali?

- Da, da, bio sam na testu. Meni se javila ta temperatura i za 40 minuta skroz prošla, ali sam ja ipak uradio test. Dačić i ja smo se tog dana vraćali iz kampanje iz Zrenjanina. I meni stiže poruka da sam pozitivan na koronu. Ja dam Dačiću telefon i kažem mu: „Vidi šta piše.“ On uzme telefon u ruke, a ja se baš tad sjetih, pa rekoh: „Gdje ti dadoh telefon, držao sam ga u ruci, telefonirao, sad ću virus da prenesem na tebe! Da te zarazim koronom!“ Mi smo baš tad htjeli da svratimo da jedemo u jednoj kafani, ali sam odmah sve napustio i otišao u izolaciju. Onda se testirao i Dačić, i ništa. Negativan. Sreća.

Korona tek dolazi, zaraženih je sve više...

- Da, ali sad treba da se fokusiramo da se život nastavi, djeca moraju da idu u školu, ljudi na posao, da se privreda neometano nastavi, jer su država i predsjednik Vučić pomogli tri mjeseca po 30.000 i dva mjeseca po 18.000, i to je pomoć koja je bila od ogromnog značaja, za svaku pohvalu, ali toga više nema i život i privreda moraju da idu dalje. Zato i ljekari neka manje plaše narod na konferencijama, a više da zastupaju pozitivan stav. I kad smo kod ljekara, ja sam ispred Jagodine obezbijedio donatore i u Grčku ću da vodim 600 ljekara, 400 iz Jagodine i 200 iz Beograda, samo da se otvore granice.  

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија