O sudbini Kosmeta

Igor Simić: Vučić nas je obavijestio da trenutno nema opipljivog rješenja

  • 25.07.2018. 21:45

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima Srpske liste i obavijestio ih da trenutno nema rješenja za pitanje Kosova i Metohije koje bi bilo opipljivo i koje bi moglo da se ponudi građanima. Ovo je za Tanjug potvrdio potpredsjednik liste Igor Simić.

"O položaju našeg naroda na Kosmetu razgovarali smo otvoreno. U tom tonu je i predsednik Srbije rekao da trenutno nema rešenja koje bi bilo opipljivo", rekao je Simić. 

On je naveo da se politički predstavnici Srba sa Kosmeta o svemu konsultuju sa Beogradom i naglasio da ta lista ima apsolutno povjerenje u predsjednika Vučića, a da to povjerenje nikad nije bilo dovođeno u pitanje, što su pokazali i izbori u srpskoj pokrajini. 

Simić je poručio onima "koji sebe smatraju patriotama i napadaju svaki mogući prijedlog koji se pomene da prestanu da se junače po pitanju Kosova i Metohije, jer je u pitanju budućnost Srba koji tamo žive, ali i cjelokupnog srpskog naroda". 

Na sastanku, koji je trajao više od četiri časa, a nije bio zvanično najavljen, je prije svega bilo riječi o političko-bezbjednosnoj situaciji i teškom položaju Srba u dijalogu koji se vodi, ali i fazi u kojoj se Srbija trenutno nalazi.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.