Linc

Identifikovano tijelo pronađeno u Dunavu, to je nestali srpski kuvar Milorad Vlaović

  • 17.01.2021.21:05

Željka Vlaović, supruga nestalog kuvara iz Novog Sada, kome se izgubio svaki trag u austrijskom gradu Linc, oglasila se povodom trafične vijesti.

"Sve ovo vrijeme mislila sam i nadala sam se da to nije on, da će ga pronaći živog negdje, ali eto na kraju ipak..."

Tijelo muškarca koje je austrijska policija prošlog mjeseca pronašla u Dunavu pripada kuvaru Miloradu Vlaoviću (39) iz Novog Sada, koji je nestao krajem novembra 2020. sa riječnog broda "Primadona" u Lincu u Austriji. Danas, poslije skoro dva mjeseca agonije, njegova supruga dobila je potvrdu da se radi i njenom mužu.

Vlaović je posljednji put bio viđen 21. novembra na brodu u Austriji na kojem je radio i tada mu se izgubio svaki trag. Za njim je bila raspisana potraga i Interpolova potjernica. Sredinom decembra pojavila se informacija da je u gradu Štajeru viđen muškarac koji odgovara njegovom opisu, zbog čega je angažovana policija koja je pretraživala čitav region.

Nestanak je policiji prijavila upravo Miloradova supruga kojoj je bilo čudno da joj se muž, sa kojim ima četvoro djece ne javlja. Od njegovih kolega je saznala da ga nema gotovo dva dana.

Policija u Lincu je ubrzo krenula u intenzivnu potragu za nestalim Novosađaninom, sumnjali su da je pao sa broda u rijeku i utopio se, ali njegovog tijela mjesec dana nije bilo nigdje. Za njim su tragali helikopterom, psi su tražili neki trag, ronioci pretraživali rijeku u blizini broda...

- Rekli su mi da je uzrok smrti utapanje i da je ovo jednostavno bio nesrećan slučaj. Šta da kažem... Angažovali smo pogrebno preduzeće koje će njegovo tijelo da doveze iz Austrije u Srbiju, a sahranu smo zakazali za 20. januar - navela je njegova supruga.

Milorad je, ranije ispričala njegova supruga Željka, na brodu radio od aprila do kraja godine, a period od januara do aprila provodio je kod kuće u Novom Sadu. Ove godine je zbog pandemije korona virusa situacija bila drugačija, pa je brod bio usidren u Lincu, a Vlaović je ostao da radi sa još jednim kolegom kao šef kuhinje.

- Iz kompanije su nam se javili pet dana nakon nestanka, da izraze žaljenje. Kao i njegove kolege, ni oni ne znaju šta je moglo da se dogodi, a samim tim ne znaju ni kako da mi pomognu. Čula sam se sa svim njegovim kolegama, niko ne zna ništa o njemu - pričala je tada Željka.

Kada su svi bili u neizvijesnosti šta se sa Miloradom dogodilo, jedna od verzija ovog događaja bila je da se Novosađanin okliznuo i pao sa broda, međutim supruga nije vjerovala u ovu priču dok nije pronađen.