Aleksandar Vučić

Hvala Madagaskaru za povlačenje priznanja Kosova

  • 07.12.2018. 15:00

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas Madagaskaru na povlačenju priznanja nezavisnosti samoproglašenog Kosova i istakao da će zvanični Beograd tu odluku znati da poštuje.

"Hvala im na tome - to govori da Srbija može da se bori za svoj interes. Da li će to da nas spase svih muka i nedaće - neće, ali hvala toj divnoj zemlji i njihovom rukovodstvu i znaćemo to da cenimo u budućnosti", rekao je Vučić. 

Vučić je rekao da je jutros telefonom razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Madagaskara Eluom Alfonsom Maksimom Duvuom i da mu je zahvalio na odluci o povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti. 

On je ponovio da stavovi SAD i njihovih predstavnika u Prištini o formiranju vojske samoproglašenog Kosova nisu ništa novo i istakao da će zvanični Beograd nastaviti da se bori za svoje interese i narod, kao i poštovanje međunarodnog prava. 

Vučić je podsjetio da je i ranije govorio da su Albancima na Kosovu i Metohiji SAD "i mama i tata, i tetka i strina", te da ništa ne rade bez SAD. 

On je napomenuo da je i po pitanju Kosova i Metohije imao dobre sastanke sa partnerima iz Rusije i Kine. 

Vučić je prethodno, u industrijskom kompleksu "Majnd park" kod Kragujevca, prisustvovao otvaranju fabrika "AMM", koja posluje u okviru "Majnd grupe". 

"Ništa zdravije nismo mogli da dobijemo u našoj prelepoj Šumadiji", rekao je Vučić, koji je sa vlasnikom kompanije "Majnd Ril Istejt" Bratislavom Milanovićem otvorio fabriku. 

Otvaranju fabrike u kojoj će biti proizvođeni dijelovi za šinska vozila, prisustvovala je i premijer Srbije Ana Brnabić, koja je rekla da je otvaranje te fabrike veliki dan za Kragujevac i Srbiju. 

"Ova investicija rezultat je reformi i napornog rada svih nas u poslednje četiri godine, ali i rezultat zajedničke vere", rekla je Brnabićeva. 

Vlada Srbije je Industrijski kompleks "Majnd park" proglasila projektom od nacionalnog značaja koji će obezbijediti i kapacitete za razvoj inovativnih rješenja, ne samo u industriji šinskih vozila, već i u drugim industrijskim granama visokih tehnologija. 

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок