Ivica Dačić 

Hrvatski suverenisti samo napumpavaju mišiće  

  • 08.04.2019. 16:07

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da su poruke političke platforme Hrvatski suverenisti, uoči izbora za Evropski parlament o blokiranju evropskog puta Srbije, malo više "napumpavanje mišića, nego što će se to realno dešavati".

"Ako je nacionalni interes Hrvatske da sprečava evropske integracije Srbije, onda će EU imati veliki problem, s obzirom na to da će Hrvatska sledeće godine predsedavati Uniji", rekao je Dačić. 

Prema njegovim riječima, problem je što takve izjave više nisu dio kampanje, već svakodnevnog života i antisrpskog mišljenja koje se stvara. 

Dačić navodi da problem predstavljaju i negiranje genocida, zločina nad Srbima tokom Drugog svjetskog rata, kao i revitalizacija fašističkih pokreta, a "pri tom, Evropa ćuti", prenose beogradski mediji. 

"Austrija zabranjuje komemoraciju u Blajburgu, a to organizuju državni organi zemlje koja će sledeće godine predsedavati EU", rekao je on. 

Dačić je naveo da Srbija nema kompleks i da ko god je počinio neke zločine na teritoriji bivše Jugoslavije treba da odgovara i da svi treba da se kreću dalje. 

Politička platforma Hrvatski suverenisti predstavila je juče listu za izbore za Evropski parlament, koju predvodi aktuelni evroparlamentarac Ruža Tomašić. 

Hrvatski suverenisti se, između ostalog, zalažu da se Srbija blokira na putu ka EU dok ne isplati odštetu Hrvatskoj za navodnu agresiju, prenijeli su ranije beogradski mediji. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.