Uslovna kazna i protjerivanje

Hrvatski navijači priznali krivicu

  • 09.08.2018. 16:32

I preostalih sedam hrvatskih navijača “Torcide" nagodili su se danas sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne zatvora i protjerivanje iz Srbije.

Šestorica navijača su isti sporazum zaključila u srijedu i već su protjerani iz Srbije.

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovacević rekla je za Tanjug da je sud potvrdio i današnji sporazum prema kojem su sedmorica okrvljenih osuđeni na uslovne kazne od šest mjeseci zatvora sa rokom provjere od dve godine i mjeru protjerivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Oni bi u toku popodneva trebalo da budu protjerani iz Srbije, odnosno deportovani u Hrvatsku.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su bili zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično djelo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog "Hajduka" koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, i odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, a sedam njih je uložilo žalbu do sada.

Takođe Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice i sikire.

Do ovog incidenta je došlo kada su navijači splitskog Hajduka krenuli na utakmicu u Bugaraku, mada su uhapšeni dan kasnije prilikom povratka kroz Srbiju.

Interesantno je da “Hajduk” iz Splita sljedećeg četvrtka igra u Bukureštu sa “Steauom” pa ostaje da se vidi kojim će putem ovog puta navijači proći i kako će se ponašati.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина