Aleksandar Vulin

Hrabra i državnička odluka Vučića da ostane na skupu u Parizu

22:36, 12.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je, povodom rasporeda zvanica u Parizu na obilježavanju 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, izjavio da je predsjednik Aleksandar Vučić donio hrabru i državničku odluku da ostane na toj manifestaciji.

"Ispalo bi da nas je jedan Hašim Taši otjerao sa mjesta gdje smo mi pobijedili, gdje je milion naših predaka, svojim kostima i svojom krvlju, napravilo taj veliki spomenik evropske slobode", rekao je Vulin, komentarišući činjenicu da je Tači na ceremoniji u Parizu sjedio u drugom redu, odmah iza najvećih svjetskih lidera, dok je Vučić bio skrajnut. 

On je naveo da podržava potez Vučića da ostane na skupu, te dodao da bi "trebalo da se stidi onaj ko je dozvolio da se Tači nađe tamo gdje mu nije mesto", prenose beogradski mediji. 

"To je bio pokušaj da se Srbija izbaci sa te velike fotografije pobjednika u Prvom svjetskom ratu i da ono što smo osvojili velikom pobjedom naših predaka sada izgubimo. Nisu uspjeli u tome. Da li su nas uvrijedili? Jesu. Ali, nisu uspjeli da nas ponize i odvedu tamo gdje nam nije mjesto", rekao je Vulin. 

Na jučerašnjoj ceremoniji u Parizu, povodom obilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, premijer samoproglašenog Kosova Hašim Tači našao se u drugom redu, odmah iza najvećih svjetskih lidera, dok je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije - zemlje koja je u Prvom svjetskom ratu podnijela veliku žrtvu i dala dvije trećine stanovništva za slobodu, bio skrajnut.