Siguran grad

Hiljadu kamera će motriti stanje u gradu

  • 30.01.2019. 15:23

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je danas da će u Beogradu, u okviru akcije "Siguran grad", usmjerene ka većoj bezbjednosti građana, biti postavljeno oko hiljadu video-kamera na oko 800 pozicija u narednih nekoliko godina.

Stefanović je rekao da će tim video-nadzorom biti pokrivena svaka važnija ulica i prolaz sa ciljem povećanja bezbjednosti građana i sprečavanja, ali i brzog hapšenja izvršilaca krivičnih djela. 

On je naglasio da su prve kamere koje su ranije postavljene dale rezultate u konkretnom slučaju pošto je počinilac krivičnog djela brzo identifikovan i uhapšen, jer na putu do mjesta izvršenja krivičnog djela nije bio maskiran. 

"Moći ćemo da utvrdimo iz kog pravca je neki kriminalac došao, iz kojeg ulaza ili iz kojih kola je izašao, gde je stavio kacigu ili masku na lice, te s kim je bio", naveo je Stefanović. 

On je na konferenciji za novinare izrazio očekivanje da će sistem video-nadzora u Beogradu biti uspostavljen u naredne dvije do tri godine i da će se širiti ka auto-putu i magistralnim putevima. 

Stefanović je najavio još odlučniju borbu protiv svih vidova kriminala, a podsjetio je i na inicijativu za pooštravanje sankcija za one koji vrše najteža krivična djela. 

Odgovarajući na pitanje o nedavnoj policijskoj akciji i hapšenju velikog broja osumnjičenih, ali i odluci sudstva koje je mnogo njih oslobodilo, on je ponovio da je to bila uspješna policijska akcija.

Stefanović je kritikovao dijelove pravosuđe koji su, kako je rekao, oslobodili i one kod kojih je pronađeno oružje sa serijskim izbrušenim brojevima, a za koje postoje sumnje da se bave kriminalom. 

"Zato smo i tražili pooštravanje sankcija", dodao je ministar unutrašnjih poslova Srbije. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина