Kancelarija za KiM

Haradinaju Srbi potrebni samo kao privid multietničnosti

  • 09.04.2019. 16:44

Premijeru samoproglašenog Kosova Ramušu Haradinaju potrebni su isključivo poslušni Srbi, koji će privremenim institucijama u Prištini davati privid multietničnosti, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Današnjom smjenom ministra administracije lokalne samouprave samoproglašenog Kosova Ivana Todosijevića, Haradinaj je pokazao da se srpskom narodu na Kosovu i Metohiju konstantno uskraćuju ljudska i politička prava, pravo na istinu i sopstveno mišljenje. 

"Haradinaj i njemu slični moraju da shvate da Srbi nikada neće prestati da stvari nazivaju pravim imenom i da će za njih agresija NATO-a na SR Jugoslaviju uvek biti agresija, a da će zlodela albanskih ekstremista pamtiti i ove i buduće generacije kao zločine kojih se gnuša sav civilizovani svet", ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Ocjenjujući da će Haradinaj vjerovatno pronaći još nekog privatnog Srbina koji će biti fikus u njegovoj vladi, iz Kancelarije napominju da takav Srbin sigurno neće imati legitimitet, ugled i podršku niti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ni Srbije.