Aleksandar Vulin

Haradinaj zna šta ga čeka ako pokuša da uđe sa vojskom na sjever Kosova

10:42, 03.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin upozorio je premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja da bi se njegov eventualni pokušaj ulaska sa vojskom na sjever Kosova i Metohije završio apsolutnim neuspjehom, bježanjem i rasulom.

"Nekažnjeni terorista Haradinaj želi da ponovi zločine za koje nije kažnjen. Zna Haradinaj da ga se /predsjednik Srbije Aleksandar/ Vučić ne plaši, kao što zna da bi njegov pokušaj ulaska vojskom na sjever Kosmeta završio bježanjem i rasulom", naveo je Vulin u saopštenju. 

Reagujući na prijetnje da će "vojska Kosova" biti tu ako Srbija dođe do granice, Vulin je ocijenio da zato Haradinaj "čini sve da bi izazvao sukobe za koje bi okrivio Srbiju i doveo tuđu djecu da ginu za njegove ciljeve". 

Vulin je dodao da svi u međunarodnoj zajednici, koji podržavaju Haradinaja i koji su spremni da svoje državljane pošalju da se bore za njegovo bogatstvo i slobodu, treba da znaju da 2019. nije 1999. i da se svijet nepovratno promijenio, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. 

"Srbija više nije ni slaba, ni sama kao što je tada bila. Građani Srbije mogu da budu spokojni, Vojska Srbije je sigurna i spremna da ispuni svako naređenje vrhovnog komandanta i zaštiti mir i bezbjednost", istakao je Vulin.