Premijer samoproglašenog Kosova

Haradinaj tvrdi: ROSU na sjeveru Kosova SPROVODI ZAKON

  • 28.05.2019. 17:32

Operacija specijalnih kosovskih policijskih snaga bila je zakonska obaveza, a reakcija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića povodom toga predstavlja “zaštitu zločina”, kaže kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

On je ponovio ono što su danas već u nekoliko navrata tvrdili prištinski političari – da je riječ o akciji usmjerenoj na ljude uključene u nezakonite radnje i da se radilo o sprovođenju zakona. Haradinaj tvrdi da su u Zubinom Potoku “šverceri pokušavali da vatrenim oružjem ometaju ovu operaciju”.

"Kosovska policija je sposobna da izvrši svoj zadatak. Ne možemo ići u EU podržavajući zločin. To je nepravedno kao reakcija, i besmisleno je braniti zločin", rekao je on.

Kada je riječ o hapšenju ruskog državljanina tokom današnje operacije, on je rekao da uprkos poštovanju imuniteta međunarodnih organizacija, “kada osoba ugrožava zemlju, onda bi zakon trebalo sprovoditi na osnovu međunarodnih konvencija”, prenosi “Telegrafi”.

"Poznato je ta je ruska agenda destabilizacije, i mi pažljivo treba da radimo protiv ovih agendi i u tome smo uspješni. Nema mjesta na kome se zakon ne primjenjuje na Kosovu", kazao je Haradinaj.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.