Sastanak delegacije Prištine i Beograda

Haradinaj pozdravio otkazivanje sastanka u Parizu

  • 21.06.2019. 18:14

Predsjednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj pozdravio je otkazivanje sastanka delegacija Prištine i Beograda koji je trebalo da bude održan početkom jula u Parizu.

"Ne znam zašto je odgođen satanak u Parizu, ali je dobro što je odgođen", rekao je Haradinaj konferenciji za novinare u Prištini.

On je istakao da je poslije sastanka u Berlinu svima bilo jasno da je, kako je rekao, međusobno priznavanje Kosova i Srbije jedino neriješeno pitanje dvije strane, dodavši da Beograd nije spreman da sjedne za sto o tome.

"Nema razloga da jedni druge gnjavimo na nekom sastanku ukoliko nismo spremni za sporazum o međusobnom priznavanju u postojećim granicama", kaže Haradinaj.

U pariskim diplomatskim krugovima ranije danas potvrđeno je "Sputnjiku" da je definitivno otkazan susret zvaničnika Beograda i Prištine, koji je 1. jula trebalo da bude održan u Parizu u organizaciji Njemačke i Francuske.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je najavio tu mogućnost rekavši da "postoji 99 odsto šansi da do dugo najavljivanog susreta ne dođe, jer albanska strana praktično opstruiše nastavak bilo kakvih pregovora".

U okviru priprema za susret, juče se i Marko Đurić u Berlinu sreo sa predstavnicima Prištine, koji nisu željeli da razgovaraju o ukidanju taksi na robu iz Srbije, a što je glavni uslov da bi se otkočio pregovarački proces.

Susret u Parizu trebalo je da bude drugi pokušaj približavanja stavova Beograda i Prištine "pod palicom" Angele Merkel i Emanuela Makrona, pošto se već jedan sličan susret održao prije mjesec dana u Berlinu.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)