Filip Kosnet

Haradinaj odbio američkog ambasadora, takse ostaju

  • 31.01.2019. 12:39

Nakon sastanka sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom i predstavnicima vlasti u Prištini, premijer Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da je američki diplomata zatražio ukidanje carina Srbiji i BiH.

Ali, Haradinaj je odgovorio da je to suverena odluka zemlje i naglasio da se ove sedmice može očekivati dramatičan razvoj događaja na Kosovu.

"Ambasador SAD je od nas tražio da damo priliku dijalogu. Pažljivo slušamo savjete i sugestije od SAD-a", izjavio je Haradinaj, prenosi Telegraf.

To bi, kako je rekao, moglo da dovede do rušenja vladajuće koalicije, što znači raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Ali, kako je rekao, rušenja koalicije moglo bi doći već narednih dana i poručio da se može očekivati dramatičan razvoj događaja na Kosovu.

"Mi smo u pravim političkim procesima, sve je moguće u narednim sedmicama i danima, prvo je da se riješe neke važne stvari kao što je usvajanje budžeta", kazao je Haradinaj.

Sastanak je uslijedio nakon odbijanja Ramuša Haradinaja da povuče carine na robu iz Srbije i BiH, čak i poslije sugerisanja SAD i EU da se to što prije mora učiniti.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.