Kosmet

Haradinaj nije prihvatio ostavke načelnika četiri srpske opštine  

  • 11.12.2018. 16:51

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas nakon sjednice privremene vlade da nije prihvatio ostavke gradonačelnika četiri opštine sa sjevera Kosova, jer su podnesene na obrascu na kome piše Kosovo i Metohija.

"Njihov dopis je neustavan", dodao je Haradinaj novinarima. 

Gradonačelnici četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom sa sjevera Kosova donijeli su krajem novembra odluke o povlačenju sa funkcija i prekidu svih odnosa sa Prištinom zbog povećanja taksi na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH, koje im ugrožava pravo na život, povratak i opstanak, te izaziva još dublju krizu u južnoj sprskoj pokrajini. 

Ostavke su podnijeli gradonačelnici Zubinog Potoka, sjeverne Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića. 

U osvrtu na najavljene nove - dodatne mjere usmjerene prema Srbiji, Haradinaj je naveo da su mjere spremne, ali će o njihovoj primjeni naknadno odlučiti. 

Komentarišući poziv iz Specijalnog suda iz Haga upućen za sada četvorici bivših pripadnika terorističke OVK za saslušanje zbog zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji, Haradinaj je rekao da će oni dobrovoljno otići u Hag i da će se odmah vratiti.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)