Kosovski premijer

Haradinaj: Dijalog može odmah, takse ne

  • 19.03.2019. 21:08

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da nema naznaka šta bi sljedećeg mjeseca moglo da uslijedi iz sjedišta Evropske unije u Briselu oko pomjeranja u odnosima Beograda i Prištine, ukidanja takse na srpske proizvode i eventualnog nastavka dijaloga.

"Dijalog može odmah, ali da se ne povezuje sa taksom", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare u Prištini.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošle nedjelje, nakon sastanka sa spoljnopolitičkim savjetnicima Angele Merkel, da ne vjeruje da će takse biti ukinute, ali da očekuje da će tokom aprila biti nekih pokušaja i pomjeranja iz Evropske unije da se stvari na terenu promijene.

Haradinaj kaže da je zahtjev da se ne vezuje pitanje takse i dijaloga prenio i predstavnicima Amerike, Britanije i Njemačke koji su posljednjih deset dana boravili u Prištini i Beogradu.

"Nama treba dijalog bez povezivanja sa taksom. To mi je bitno i ne vidim da stvari mogu biti drugačije ni u aprilu, ni u maju ako ima povezivanja", precizirao je Haradinaj.

Kaže da je prethodnih dana čuo optužbe iz Beograda za umiješanost Prištine u posljednja zbivanja u glavnom gradu Srbije.

Haradinaj navodi da u Prištini "nisu u toj situaciji da imaju neki uticaj na bilo koje događaje unutar Srbije".

"Kada pričamo o taksi, to je naša odluka kojom se mi branimo", objasnio je kosovski premijer.

Ističe da nije u redu da se bilo koja situacija u Srbiji povezuje sa Prištinom.

"To nema pojma. Mi smo u našim teškoćama i hteli bismo da se te stvari ne mešaju", rekao je Haradinaj novinarima u Prištini.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок