Evropska unija

Han: Potrebno smiriti situaciju na Kosmetu

  • 23.11.2018. 20:40

Komesar EU za proširenje Johanes Han izjavio je da se sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i predsjednikom i premijerom (samoproglašenog) Kosova Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem saglasio da je neophodno da se hitno smiri situacija na Kosovu i Metohiji.

On je na svom "Tviter" nalogu naveo da su se strane saglasile da postoji potreba za izbjegavanje eskalacije na Kosmetu i da je to u interesu cijelog regiona. 

"Ponudio sam pomoć u pronalaženju brzih i praktičnih rješenja za razna pitanja na polju trgovine", napisao je Han. 

Specijalne snage policije samoproglašenog Kosova - Rosu danas su uhapsile četvoricu Srba iz Kosovske Mitrovice, tvrdeći da su trojica privedena u okviru istrage o ubistvu predsjednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, a četvrti zbog "suprotstavljanja policiji". 

Priština je prošle sedmice uvela carine na uvoz robe iz Srbije i BiH u iznosu od deset odsto, da bi u srijedu, 21. novembra, povećala carine na 100 odsto, nakon što je optužila Beograd da sprovodi kampanju protiv članstva samoproglašenog Kosova u Interpolu. 

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина