Beograd

Han na radnoj večeri sa Vučićem FOTO

  • 31.08.2018. 20:44

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i komesar EU za proširenje i susjedstvo Јohanes Han razgovarali su večeras u Beogradu na radnoj večeri.

"Na radnoj večeri sa Hanom pred sutrašnju ceremoniju otvaranja novog Žeželjevog mosta za drumski saobraćaj u Novom Sadu, obnovljenog sredstvima EU", napisao je Vučić na Tviteru.

Han je doputovao u Beograd nešto ranije večeras, a dočekao ga je šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici.

Evropska komisija je danas saopštila da će Han sutra zajedno sa Vučićem otvoriti Žeželjev most kod Novog Sada.

"U subotu, komesar za evropsko susjedstvo i pregovore o proširenju Јohanes Han posjetiće Novi Sad kako bi otvorio Žeželjev most zajedno sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije", navodi se u saopštenju Komisije.

U EK ocjenjuju da je Žeželjev most ključna karika transevropske mreže koja će omogućiti bolju navigaciju duž Dunava, obnoviti putni i željeznički saobraćaj i donijeti novu dinamiku regionalnoj saradnji.

"Podrška ovom projektu pokazuje posvećenost EU Agendi povezivanja koja za cilj ima razvoj transportnih, energetskih i digitalnih veza zapadnog Balkana i EU", kažu u Evropskoj komisiji.

Očekuje se da Han održi govor prilikom otvaranja mosta što će, zajedno sa slikom iz Novog Sada, biti direktno prenošen i na zvaničnom sajtu Evropske komisije.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.