Vučić razgovarao sa Moralesom

Gvatemala neće priznati samoproglašeno Kosovo

  • 25.09.2019. 09:17

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsjedniku Gvatemale Džimiju Moralesu što ta država nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, te naglasio da Gvatemala uvijek može da računa na podršku Beograd u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

U razgovoru u sjedištu UN u NJujorku, Vučić je pozvao Moralesa da posjeti Sribiju, navodeći da bi ta posjeta unaprijedila odnose dvije zemlje, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Morales je izrazio spremnost za jačanje ekonomske saradnje, koja treba da prati dobre političke odnose dvije države, te pozvao Vučića da posjeti Gvatemalu, navodi se u saopštenju.

Vučić sastao i sa premijerom Irske Leom Varadkarom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje dviju zemalja, navodeći da je Irska primjer uspješnog ekonomskog oporavka i da taj primjer može da pomogne sprovođenju daljih ekonomskih reformi u Srbiji.

Predsjednik Srbije je zahvalio Varadkaru za kontinuiranu podršku evropskim integracijama Srbije, te izrazio nadu da će u Srbiji uskoro biti i veći broj investitora iz Irske, a uputio je poziv Varadkaru da posjeti Srbiju.