Viši sud u Beogradu

Guzijanu i Cigleru određen pritvor  

  • 13.01.2019. 16:19

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor Petru Guzijanu i Alenu Cigleru koji su uhapšeni tokom velike akcije policije, a za Čabom Derom raspisana je potjernica.

Petar Guzijan, sinu ubijenog Jovana Guzijana Cunera, osumnjičen je da je pokušao da ubije Dragana Miladinovića Gageca, bivšeg pripadnika "zemunskog klana" prošle godine u avgustu. 

Portparol suda Bojana Stanković izjavila je da je Guzijanu određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će uticati na svjedoke, kao i opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično djelo. 

Petar Guzijan se sumnjiči da je u avgustu prošle godine u Bulevaru Mihajla Pupina bio suvozač u automobilu iz kojeg je pucano na Miladinovića, koji je bio na motociklu. Napadači su Milovanovića promašili. 

Guzijan je uhapšen u petak, 11. januara, u velikoj akciji policije na suzbijanju teških krivičnih dela. 

Za Čabom Derom raspisana je potjernica zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva Nebojše Miloševića na Banovom Brdu 5. januara, dok je njegovom saučesniku Alenu Cigleru zvanom Mačka određen pritvor. 

Der i Cigler se sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu. 

Ovo ubistvo je zabilježeno kamerom sa okolne zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u bijeloj jakni, izvlači pištolj iz torbe i puca u njega, potom ulazi u vozilo i bježi u nepoznatom pravcu. 

Mediji pišu da je Čaba Der plaćeni ubica koji je prije oko godinu dana izašao iz zatvora gdje je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine. 

Cigler je uhapšen u Subotici, a sumnja se da je vozio automobil "punto" kojim se Der dovezao do mjesta zločina. Vozilo je pronađeno u Beogradu. 

Cigler je u oktobru prošle godine izašao sa višegodišnje robije.