Srbija

Grom napravio havariju: Ugušilo se 1.400 koka nosilja na jednoj od najvećih farmi

  • 15.08.2020. 16:49

U okolini opštine Priboj jako olujno nevrijeme praćeno grmljavinom pričinilo je ogromnu materijalnu štetu. Na farmi Muamera Hasanagića usljed udara groma nestalo je struje i zbog toga se ugušilo 1.400 koka nosilja.

"Nevrijeme je u ovom kraju sinoć nosilo sve pred sobom. Kad sam ušao na farmu imao sam šta i da vidim. Čitav gornji sprat na kom se nalazilo preko hiljadu koka ugušeno je od velike količine toplote koja je nastala prilikom nestanka struje. Šteta je oko 8.000 evra, a ovo jato koje je nastradalo unio sam prije nepuna dva mjeseca", rekao je Muamer za RINU.

Uzgojem koka nosilja ovaj Pribojac bavi se oko deset godina i ovo je najveća materijalna šteta koju je do sad pretrpio.

"Ovakav vid havarije ne može nikako da se osigura, samo može kad su u pitanju poplave ili neke druge vremenske nepogode. Ovo je veliki gubitak, jer ovaj posao je trebalo još uvijek da razvijamo, šta će sada biti niko ne zna", izjavio je Muamer.

Prije ove havarije Hasanagić je bio jedan od najvećih proizvođača jaja u ovom kraju Srbije, sada je njegova farma desetkovana jer se ugušilo više od polovine koka nosilja.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.