Važno upozorenje

Grip razorio pluća mladića za samo 24 sata: Pogledajte fotografije pluća prije i poslije

  • 10.03.2020. 16:26

Generalni direktor KC prof. dr Predrag Sazdanović je potvrdio za medije da je pacijent imao atipične simptome u odnosu na korona virus.

- Reč je Influenci A, sezonskom gripu. Imao je srčanu slabost i slabost pluća. On je 10 dana osjećao slabost organizma, mi smo u subotu insistirali da on bude hospitalizovan, na šta je pristao poslije podne. Prebačen je na koronarnu jedinicu i nažalost preminuo je - rekao je za medije direktor Sazdanović.

Hirurg Vladimir Đorđević iz Kragujevca objavio je fotografiju pluća preminulog pacijenta sa razlikom od jednog dana, kako bi ukazao na opasnosti virusa gripa i kako bi apelovao na građane da se ne liječe "rakijom i bijelim lukom".

Iako još uvijek nisu stigli rezultati obdukcije koji će potvrditi da je u pitanju običan virus, pluća pacijenta su ista kao kod osoba koje su preminule od korona virusa - tvrdi ovaj doktor.

- Nema šta da se objašnjava, ne mogu ovdje da držim kurs medicine. Razlika je toliko upadljiva, zato sam okačio kao razglednicu posebno za one što se liječe rakijom i bijelim lukom - napisao je dr Đorđević na Tviteru priznavši da je možda napravio propust što je tako nešto okačio, ali evidentno iz pametnih i opravdanih razloga.

Kako i sam kaže slika preminulih od gripa i od korona virusa je ista.

- Radi se o preminulom mladiću (25) u nedjelju u Kragujevcu, navodno običan grip. Svrha tvita je da ukaže zašto su na respiratoru. I slijepac vidi razliku, ne trebaš biti ljekar. Isti bolesnik, razlika jedan dan - zaključio je.

Prof. dr Predrag Sazdanović je dodao da je "pacijent 1995. godište i da je u nekom periodu kao vozač išao po auto-dijelove u Sloveniju". Sazdanović naglašava da je Institut Torlak potvrdio da je pacijent imao sezonski grip, Influencu A, kao i da će uslijediti obdukcija preminulog.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок