Grafit terorističke OVK na srpskoj ambulanti

  • 25.03.2021. 13:17

Grafit albanske terorističke organizacije OVK osvanuo je jutros ispisan na zdravstvenoj ambulanti u Suvom Dolu koja funkcioniše u okviru Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije napominju da posebno zabrinjava što je ova poruka kojom se direktno slave zločini nad Srbima i ova zločinačka grupacija, ispisana na dan početka NATO agresije, dok čitava Srbija žali svoje žrtve.

Ističe se da je grafit "UČK" izazvao opravdano uznemirenje i revolt među srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji koje se liječi u ovoj ambulanti u mješovitoj sredini, a koja je često na meti vandala.

"Dok se čitav svijet bori protiv pandemije virusa korona, a Srbija pokazuje podršku i solidarnost doniranjem vakcina i medicinske opreme svima kojima su one neophodne, Albanci demonstriraju netoleranciju i netrpeljivost prema ljekarima i medicinskim ustanovama", navode iz Kancelarije.

Iz Kancelarije napominju da ovo nije prvi put da se srpski zdravstveni sistem na Kosovu i Metohiji i zdravstveni radnici nalaze na meti ekstremista i prijetnji iz Prištine.

Podsjeća se da su u prethodnom talasu epidemije, specijalne policijske jedinice iz Prištine sprovodile racije u srpskim domovima zdravlja na Kosovu i Metohiji u potrazi za vakcinama i lijekovima, saslušavali srpske ljekare zbog sumnje da su "učestvovali u spasavanju života vakcinacijom".

"Ovakvo zastrašivanje u vidu grafita ne iznenađuje kada se u obzir uzmu poruke netrpeljivosti i mržnje koje su juče upućivane iz Prištine, a koje su kulminirale u stavu Aljbina Kurtija da pogazi dijalog i sve postignute dogovore, poništi formiranje Zajednice srpskih opština i pred Srbiju postavi četiri ultimatuma", navode iz Kancelarije.

Ističe se da je sada kristalno jasno zbog čega Beograd upozorava da se takva retorika uvijek prelije u realan život na Kosovu i Metohiji i zbog čega Srbija insistira na dijalogu i kompromisu kao jedinom putu ka stvaranju mira i suživota na ovim prostorima.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.