Građani Kine reagovali na objavu Vučića

15:29, 17.03.2020.
Izvor: Tanjug
Na poruku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koju je objavio na Instagramu i u kojoj je poručio da od Kine traži pomoć u vidu zaštitne opreme i u kojoj se zahvalio na svemu građanima Kine i predsjedniku Si Ðinpingu, reagovali su brojni kineski državljani.

U porukama napisanim ispod objave, građani Kine su napisali da su u mislima sa Srbijom, da saosjećaju sa građanima Srbije i poslali su brojne poruke podrške.

"Voljni smo da podržimo Srbiju", "Stara izreka kaže kada prijatelju treba pomoć, pravi prijatelj će mu pomoći", "Pomoći ćemo vam i želimo to, jer smo prijatelji", "Mi Kinezi smo uvijek uz Srbiju", "Zajedno smo", "Prebrodićemo ovo zajedno i posjetićemo vašu zemlju čim se stvari poboljšaju", samo su neke od poruka koje su napisali građani Kine.

Poziv predsjednika Srbije kineskom predsjedniku Si Ðinpingu da pomogne Srbiji vidjelo je samo u toku jučerašnjeg dana 500 miliona ljudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Živelo čelično prijateljstvo Srbije i NR Kine, hvala na svemu što činite za Srbiju.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Mar 16, 2020 at 2:58pm PDT

Dopisnica kineske televizije ČTV iz Beograda rekla je da je ta vijest u ponedjeljak bila druga po čitanosti na aplikaciji Weibo, sa 330 miliona čitalaca i 72.000 poruka.

Vučić je u nedjelju uveče na konferenciji za novinare rekao da je uputio pismo predsjedniku Kine, koga je nazvao bratom i prijateljem Srbije.