Uhapšen na prelazu Jarinje

Goran Stanišić prebačen u pritvorski centar u Prištini

  • 21.07.2019. 09:42

Goran Stanišić, koji je uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, prebačen je u pritvorski centar u Prištinu gdje će biti saslušan pred nadležnim tužiocem, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva Kosova.

Prema informacijama iz tužilaštva, od suda će biti zatraženo da Stanišiću odredi jednomjesečni pritvor. 

Iz Specijalnog tužilaštva Kosova saopšteno je da se Stanišić sumnjiči da je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji navodno ubio više desetina civila u opštini Lipljan. 

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je Stanišić uhapšen juče popodne na administrativnom prelazu Jarinje pred suprugom i sestrom. 

Stanišić je raseljeno lice sa Kosova i Metohije, a od 1999. godine živi u selu Međulužje kod Mladenovca, gdje živi i Bogdan Mitrović koji je, prema Đurićevim riječima, simbol hapšenja na osnovu tajnih optužnica Prištine i lažnih svjedočenja kosmetskih Albanaca.

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.