Kraljevo

Goran Blagojević uplakan na suđenju: Ne zna kako je izazvao nesreću u kojoj je poginulo 5 radnika

  • 26.04.2021. 16:43

Goran Blagojević (47) iz Kraljeva koji je 29. novembra prošle godine oko 10.35 sati na autoputu Beograd - Niš, u visini mjesta Gornja Trnava kamionom "Scania" usmrtio petoricu radnika "Telefon kabla" iz Kragujevca, danas na početku suđenja priznao je krivicu, bio je sve vrijeme suđenja uplakan, ali nije znao kako se našao u zaustavnoj traci, gdje je bio parkiran pokvareni kombi sa poginulim zanatlijama.

U toj tragediji poginuo je, između ostalih, Žikica Veličković iz Rače Kragujevačke kome je to bio prvi dan na poslu.

Blagojević je profesionalni vozač, otac dvoje djece koji 11 godina prije toga nije imao nijednu saobraćajnu nesreću.

"Ne daj bože sve to nikome. Ne znam kako se dogodilo da pređem u zaustavnu traku. Bio sam odmoran, kamion je bio ispravan, ali do udara u kombi, ja njih nisam vidio. Od tog dana do danas, i danju i noću se pitam, kako se to dogodilo? Telefon jesam koristio prije toga preko slušalica, ali u vrijeme udara nisam razgovarao, nisam ništa učinio da bi mi odvratilo pažnju. Prije udesa, jedan automobil me je preticao i ja sam otišao malo udesno i mislim da je to doprinijelo tragučnom događaju. Crveni trougao sigurno nije bio ispred kombija jer bih ga udario", rekao je Blagojević potvrdivši da je vozio uz pomoć tempomata koji je bio montiran da kamion ide 52 kilometara na sat.

Advokat optuženog Danilo Nikolić rekao je na početku suđenja da on i njegov klijent izražavaju duboko saučešće porodicama poginulih i povrijeđenih kao i da od tada Blagojević "nije sjeo za volan niti će ikada da sjedne". On je rekao da Blagojević nije vozio bezočno i bahato kao i da je ovo tragedija koju teško preživljava i Blagovejićeva porodica jer je Goran u teškom psihičkom stanju.

Tužilac Dušan Jovanović osvrnuo se na listing telefona Gorana Blagojevića.

"Kako objašnjavate to da ste vodili razgovor nakon naplatne rampe u Pojatama i to tačno 1.025 sekundi (17,5 minuta) odnosno od 10.12 sati, a što smo dobili preko bazne stanice?", pitao je Jovanović.

Blagojević je potvrdio da jeste razgovarao, ali da u trenutku tragedije nije imao telefonsku komunikaciju. Branilac Nikolić je rekao da od Pojata do mjesta udesa ima 62 kilometara i da je on telefonom razgovarao 10 minuta prije nesrećnog sudara.

Kombi sa radnicima je tog dana bio parkiran u zaustavnoj traci. Po suvom vremenu i odličnoj vidljivosti Goran je vozio pravo, ali je iz nekog razloga skrenuo udesno i naleteo na kombi pun radnika.

Na licu mjesta poginuli su zet i šurak Ljubiša (40) i Srđan (34), kao i Žikica Veličković , a kasnije su u niškoj bolnici povredama podlegli Boris Stanojević i Dejan Ristić.

Oni su išli na jug Srbije da bi završili ugovoreni posao, ali ih je zadesila zla sudbina.

Na sljedećem ročištu koje je zakazano za kraj juna očekuje se svjedočenje vještaka saobraćajne struke.

(Kurir)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.