Hag

Gomilaju se pozivi iz Specijalnog suda

  • 22.10.2019. 21:30

Gradonačelnik kosovske opštine Orahovac Smajilj Ljatifi dobio je poziv za saslušanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu za zločine takozvane OVK.

On je na svojoj Fejsbuk stranici objavio da je dobio poziv za saslušanje, ali ne navodeći u kojem svojstvu će biti saslušan.

Poziv iz Specijalnog tužilaštva dobio je i bivši rektor kosovskog Univerziteta u Prištini Ibrahim Gaši koji će do kraja sedmice biti saslušan u Prištini pred Specijalnim tužiocem Haškog suda pred kojim će se suditi pripadnicima terorističke OVK za zločine počinjene nad Srbima i nealbancima od početka 1998. do isteka 2000. godine.

Udruženje veterana terorističke OVK saopštilo je da su tokom dana pozive za salušanje u Specijalnom tužilaštvu dobili pripadnici ove terorističke organizacije Јetulah Krasnići iz Prizrena, Fazljija Behrami iz Srbice i Šaban Sulja.

Tokom ove godine saslušan je i gradonačelnik opštine Klina Sokol Bašota.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne u izvorima bliskim istražiteljima iz Haga, u narednih desetak dana pozive za saslušanje dobiće još pedesetak bivših pripadnika terorističke OVK.

Većina njih biće ispitana u Prištini, dok će u Hagu biti saslušavani oni koji se dovode u direktnu vezu sa krivičnim djelom ratnog zločina, navodi ovaj izvor uz tvrdnju da prve optužnice treba očekivati do sredine novembra.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина