Krizni štab saopštio

Gojazni i dijabetičari najviše ugroženi

  • 29.07.2020. 15:45

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa na konferenciji u Palati Srbija javnosti prezentuju nove podatke o bilansu epidemije u Srbiji i govore o svim drugim pitanjima vezanih za situaciju sa kovidom.

U posljednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 9.653 osobe, pozitivno je bilo 372, a nažalost, preminulo je sedam osoba.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja, na respiratorima u bolnicama širom zemlje nalaze se 143 osobe, 13 manje nego tokom jučerašnjeg dana.

Prema riječima člana Kriznog štaba dr Zorana Gojkovića, zaraženo je da je među preminulima veliki broj onih koji su gojazni ili boluju od dijabetesa.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojović kaže da traganje za kontaktima zaraženih, poput aplikacije koja upozorava ukoliko se nađete u blizini zaraženog, veliki broj zemalja je već uradio aplikaciju, neki su pustili u probni rad, a neke zemlje čekaju.

"Imamo posebno oformljenu IT grupu koja radi na unapređenju softvera za sve podatke, ali radi i na razvoju naše aplikacije, tako da će naša javnost biti obavještena. Te aplikacije rade u zemljama istočne i jugositočne Azije, ", rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина