Ljubiša Diković penzionisan

General-potpukovnik Milan Mojsilović novi načelnik Generalštaba

20:29, 14.09.2018.
Izvor: RTS
Thumbnail
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će generala Ljubišu Dikovića na čelu Generalštaba zamijeniti general-potpukovnik Milan Mojsilović, koji je do sada obavljao funkciju pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane.

U Generalšabu je održan sastanak predsjednika Aleksandra Vučića sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i čelnim ljudima Vojske Srbije.

Vučić je nakon sastanka saopštio da je prihvatio zahtjev generala Ljubiše Dikovića za penzionisanjem i da je imenovao general-potpukovnika Milana Mojsilovića za novog načelnika Generalštaba.

General-potpukovnik Mojsilović postavljen je na mjesto pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane rješenjem Vlade u junu ove godine.

Prije toga je od 2013. do 2017. godine obavljao dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO-u u Briselu.

Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program u trajanju od četiri mjeseca u Evropskom koledžu za bezbjednosne studije.

Od značajnijih operativnih dužnosti obavljao je dužnost načelnika operativnog odelenja u Komandi operativnih snaga Vojske Srbije, zamjenika komandanta Združene operativne komande u Generalštabu i komandanta Kopnene vojske.

U periodu od godinu dana od oktobra 2013. godine, pored dužnosti šefa vojnog predstavnika u Misiji Republike Srbije pri NATO-u, obavljao je dužnost predsjedavajućeg međunarodne savjetodavne grupe u centru za bezbjednosnu saradnju RACVIAC. 

Rođen je 3. avgusta 1967. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Oženjen je i ima sina.