Zloupotrijebili učešće na skupu

General Bandić napustio skup u Briselu zbog delegacije Prištine

  • 12.07.2019. 18:19

Šef Vojnog predstavništva u Misiji Srbije pri NATO-u brigadni general Predrag Bandić oštro je protestovao, a zatim napustio sastanak Inicijative za normalizaciju vazdušnog saobraćaja iznad Balkana u Briselu jer su predstavnici Privremenih institucija u Prištini zloupotrijebili učešće na skupu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

U saopštenju se precizira da su predstavnici Privremenih institucija u Prištini iskoristili sastanak za pokušaj promovisanja nezavisnosti takozvanog "Kosova" i njegovih nepostojećih institucija. 

Iz Ministarstva odbrane Srbije naveli su da je napuštanje sastanka reagovanje delegacije Srbije na nastup delegacije Privremenih institucija u Prištini jer je uslov bio da na sastanku ta delegacija bude obilježena samo imenom i prezimenom, posebno imajući u vidu da je skup organizovao NATO, koji kao organizacija ne prepoznaje samoproglašeno "Kosovo". 

U saopštenju se dodaje da je šef delegacije Privremenih institucija u Prištini, za koga nije ni bilo planirano da se na skupu obrati, nakon što mu je odobreno da se ipak obrati, umjesto da govori o temi sastanka, to vrijeme pokušao da iskoristi za promovisanje nezavisnosti takozvanog "Kosova", nakon čega je vođa srpske delegacije general Bandić, oštro protestvovao i napustio sastanak. 

"Sastanak je, nakon napuštanja naše delegacije, vrlo brzo i završen. Napominjemo da je riječ o nezabeleženom skandalu kojim Priština pokušava da izazove sukobe, kao i pokušaju legalizacije stvaranja velike Albanije", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Тагови: