Gadilo mi se da vodim ljubav u zatvoru: Crvenim beretkama koji robijaju pucaju brakovi

  • 19.10.2020. 07:46

Visoke kazne na koje su osuđeni i ljubav preko žice, doprinijeli su da brakovi bivših pripadnika „crvenih beretki“ puknu kao pjena od sapunice!

Neki su u startu odustali od braka na daljinu, a neki su to učinili godinama kasnije. Bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije su zbog raznih krivičnih djela osuđeni na maksimalne kazne od po 40 godina zatvora, a pojedini od njih treba da robijaju još 20 godina.  Sve duži boravak unutar zidina i sve manje nade za izlazak na slobodu, rezultirali su brakorazvodnim parnicama, jer ljepše polovine nisu mogle da ih čekaju do penzije.

Tako se Nenad Bujošević Rambo (51), kum Milorada Ulemeka Legije (52), osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića i četvorostrukog ubistva funkcionera SPO-a na Ibarskoj magistrali, 2016. sporazumno razveo od supruge Sanje (45). Rambo je u samici skoro 20 godina, a sa Sanjom ima punoljetnog sina i kćerku. Sanja je za naš list izjavila da ne ide u posjetu bivšem suprugu u požarevački zatvor „Zabela“, ali da se sa njim čuje telefonom jer su ostali u korektnim odnosima poslije 20 godina braka.

- Imamo dvoje djece od 20 i 21 godinu i ona su naša neraskidiva veza. Ni prije razvoda nismo imali razmirice. Prosto, breme života je učinilo svoje. Sada smo malo modifikovani spoj. Naš odnos je mnogo normalniji nego u nekim disfunkcionalnim porodicama. Dogovaramo se oko djece, šalimo se… - rekla nam je Rambova bivša žena.

Rambo i Sanja su se razveli posle 20 godina braka. Ona je posle toga uplovila u vezu s drugim muškarcem, sa kojim je dobila ćerkicu. 

Sporazumni razvod imao je i bivši pripadnik JSO Branko Berček (43), iz Loznice, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Stambolića i atentata na Vuka Draškovića. On se isto sporazumno razveo 2011. od svoje supruge sa kojom ima kćerkicu od 13 i sina od 17 godina. Berček je u zatvoru 17 i po godina, od 2007. je u požarevačkoj „Zabeli“, gdje ga posjećuju supruga, djeca, roditelji i sestra.

Među prvima brak je pukao Dušanu Maričiću Gumaru (50), posljednjem komandantu JSO, osuđenom na 40 godina zbog ubistva Stambolića.

- On se još na početku razveo od supruge, sa kojom ima odraslu kćerku. Njegova supruga je prodala njihov stan u Novom Sadu i kupila drugi. Veza je pukla, jer je otkrila da je tada bio u vezi sa jednom zgodnom teniserkom iz Novog Sada, koja je redovno dolazila na sva njegova suđenja. Međutim, i ona ga je kasnije ostavila i udala se.

Zbog teškog psihičkog stanja u kojem se nalazi, on dosta često boravi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, a onda ga vraćaju u „Zabelu“. On je psihički toliko pukao da čak ne prepoznaje ni rođake koji mu dođu u posjetu. Obilazi ga brat, koji živi u Požarevcu - navodi izvor „Alo!“.

I Nenad Ilić Glavonja (46), osuđen na 30 godina zbog ubistva Stambolića i atentata na Draškovića, razveo se od supruge Marije, sa kojom ima sina od 20 godina i kćerku od 17 godina.

- Ne znamo šta je tačno bilo između njih. On se razveo poslije „Sablje“, negdje 2005, dok je bio u CZ-u. Još je tada imao nesuglasice sa suprugom. Ona sada živi u Beogradu sa djecom.

Na lični zahtjev je prebačen iz „Zabele“ u zatvor u Padinskoj Skeli - dodaje naš sagovornik. Leonid Leo Milivojević, koji izdržava kaznu od 30 godina, takođe se na početku svojih pritvorskih dana rastao od žene, sa kojom je bio u vezi iz koje imaju kćerku.

- On je psihički labilan još od suđenja. Takođe je prebačen u Padinsku skelu iz „Zabele“- kaže naš sagovornik.

Za razliku od pomenutih, Milorad Ulemek Legija ima stabilnu vezu sa suprugom Aleksandrom Ivanović (46), sa kojom ima tri kćerke. One ga posjećuju u požarevačkom zatvoru „Alkatraz“, a Legija od februara može bez neprobojnog stakla da priča i ljubi suprugu i djecu.

Zvezdana Jovanovića Zvekija (55), osuđenog na 40 godina robije zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, vjerno čeka supruga Olivera Lela Jovanović (53), sa kojom ima sina i kćerku, a u januaru prošle godine dobio je unuka.

(Kurir)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.