Bila bi šteta propustiti priliku za mir

Evo šta piše u pismu koje je Tramp poslao Vučiću FOTO

  • 20.12.2018. 15:57

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsjednika SAD Donalda Trampa u kojem američki lider apeluje da zvanični Beograd i Priština što prije postignu dogovor o normalizaciji i uzdrže se od postupaka koji to otežavaju.

Tramp je u pismu istakao da bi mirni i produktivni odnosi Srbije i /samoproglašenog/ Kosova bili prekretnica za region, te da je Amerika spremna da u tome pomogne. 

"Sporazum između Srbije i Kosova je na dohvatu ruke. Radujem se prilici da vas i predsjednika Hašima Tačija ugostim u Beloj kući, kako bismo proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum", naveo je Tramp u pismu koje je medijima proslijedila pres-služba predsjednika Srbije. 

On je naveo da bi bila ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, bezbjednost i ekonomski rast. 

"S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma sa /samoproglašenim/ Kosovom, koji će donijeti dugo željeni mir u regionu, ohrabrujem vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obje zemlje", naveo je Tramp. 

On je izrazio zadovoljstvo prisustvom Vučića na obilježavanju Dana primirja u Parizu. 

"Bilo je zadovoljstvo vidjeti vas u Parizu tokom proslave Dana primirja. Amerika cijene vaše liderstvo, posebno u obezbjeđivanju pune normalizacije odnosa sa Kosovom", naveo je Tramp. 

Тагови: