Vlada Srbije usvojila nove mjere

Evo koliko ćete platiti ako vas uhvate bez maske

  • 03.07.2020. 17:01

Na prijedlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Vlada Srbije na današnjoj sjednica donijela je nove mjere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana. Nove mjere odnose se na Grad Beograd, imajući u vidu specifičnosti epidemiološke situacije

Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časova do 06.00 časova narednog dana.

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu

Za nepoštovanje mjere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu mjeru.

Vlada je takođe donijela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mjestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Sve mjere za Grad Beograd važe u periodu od danas pa naredne dvije sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine.

Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mjere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Kovid19 nastaviće, sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, da prate razvoj epidemiološke situacije i o svemu obavještavaju građane.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.